Nebojša Vukanović, predsjednik i osnivač Pokreta za pravdu i red, osvrnuo se na konferenciji za medije i na proteste u vezi sa poslaničkim mandatom Željka Dubravca.

Dodao je da njegova partija ne namjerava sa se „valja u blatu“ u vezi sa pričom oko prelijetanja poslanika i odbornika u Narodni front Jelene Trivić, pogotovo u slučaj Dubravac.

-Morate shvatiti da je gospodin Dubravac na posljednjoj sjednici Skupštine Republike Srpske tako grubo napao Zagu Grahovac, a branio Nenada Nešića da sam ja mislio da će mu Nenad Nešić dati kakav čin barem iz Ministarstva bezbjednosti i da će biti nekakav oficir… Tako ga je grlato branio i u srce se udarao sa „Mi iz DNS-a, Nešić lider, sramno je što ga napadate“. Da bi danas imali tenzije i on se kao vratio na neka fabrička podešavanja. Ako je bio opozicionar što nije glasao u novembru protiv Vlade? Zašto je bio dio koalicije proteklih šest mjeseci, ako se ne slaže sa Nešićem? Nismo mi od juče ovdje. Glasao je za Dom naroda, glasao za Vladu, bio dio većine, branio Nešića i sad se on odjednom nešto prosvijetlio? Mi ne želimo da se valjano u tom blatu, istakao je Vukanović.

Željko Dubravac prešao je u NF iz Demokratskog narodnog saveza, a bivšoj partiji ne želi da vrati mandat. Zbog toga su juče blizu njegove kuće u Čelincu, i bili protesti aktivista DNS s jedne i Narodnog fronta koji je „štitio“ novog člana, s druge strane. Dubravac je inače bio predsjednik Regionalnog odbora DNS-a, a kao njihov kadar i član Nadzornih odbora u „Poštama Srpske“ i „Putevima RS“.