On naglašava da je Dodik u posljednjih 17 godina bar 50 puta najavljivao referendum za otcjepljenje Srpske

Dugogodišnje priče sadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o navodnom otcjepljenju Srpske od BiH samo su dimne bombe koje on svake nedjelje baca u javnost, a odgovor ambasade Sjedinjenih Američkih Država dio je njihovog dogovora koji Bosnu i Hercegovinu vodi u NATO, poručio je Nebojša Vukanović, šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

– Već više od 15 godina od Milorada Dodika slušamo istu priču o otcjepljenju. Dodik nikada nije bio ozbiljan u svojim namjerama, a izjavama koje daje poigrava se Republikom Srpskom i provocira intervenciju stranaca, rekao je Vukanović, komentarišući Dodikovu izjavu da je Srpska spremna da bude samostalna država.

– Svaka intervencija stranaca, svjedoci smo prošlosti, išla je na štetu Republike Srpske, vodila je dodatnoj centralizaciji vlasti i oduzimanju ingerencija Srpskoj. Dodik nema podršku Srbije da se otcijepi, nema podršku Rusije niti bilo koga drugog, sem možda Južne Osetije sa kojom ima neke diplomatske odnose – ističe Vukanović.

On naglašava da je Dodik u posljednjih 17 godina bar 50 puta najavljivao referendum za otcjepljenje Srpske, te ocjenjuje da je poslije toliko godina nepotrebno pitati da li je Dodik ozbiljan.