Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je povodom napada na Teslićane u federalnoj opštini Jelah da niko ne smije da napada građane Srpske, jer je to cijena mira i stabilnosti u BiH.

“Mi druge ne napadamo i ne smije niko ubuduće da napadne bilo kog Srbina koji je nešto mirno radio, obilježavao ili putovao”, rekao je Stevandić novinarima u Bihaću, komentarišući napad u Jelahu na vozila sa Teslićanima koji su se vraćali iz Doboja sa mirnog skupa podrške institucijama Republike Srpske.

On je istakao da svi koji napadnu bilo koga iz Republike Srpske treba da znaju da ne mogu očekivati za sebe nešto bolje u Srpskoj.

Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa protesta podrške institucijama Republike Srpske napadnuti su sinoć u centru federalne opštine Jelah. Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima.

Protesti pod sloganom “Granica postoji” održani su juče na međuentitetskoj granici kod Istočnog Sarajeva, Lopara, Doboja i Nevesinja.

Okupljeni građani blokirali su saobraćaj na pola sata u znak protesta zbog odluke MUP-a Kantona Sarajevo da Odboru za zaštitu prava Srba u FBiH ne izda dozvolu za protest pred Tužilaštvom BiH zbog podizanja optužnice protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloša Lukića.

Optužnicu protiv Dodika i Lukića Tužilaštvo BiH podiglo je zbog nesprovođenja odluka Kristijana Šmita.