Godinama ljubitelji sporta u Bosni i Hercegovini imaju priliku da svjedoče raznim urnebesnim, ali isto tako poražavajućim, prizorima na sportskim terenima.

Još jedan u nizu takvih šokantnih događaja desio se na utakmici fudbalskih klubova Ingram Duboki Potok i DSK Devetak koji su igrali 25. kola Prve fudbalske lige Tuzlanskog kantona.

Gostujuća ekipa iz Devetaka je slavila sa 2:1, a utakmica je, zbog njihovih odluka, imala koban rasplet za sudijsku trojku koji su zadobili teže tjelesne povrede nakon utakmice, jer su domaćini bili nezadovoljni njihovim ‘angažmanom’, piše “Radiosarajevo.ba”.

“Neka cijeli svijet zna! Mi ti Zamire nećemo halaliti, a ni onima koji su te poslali danas i naručili današnju predstavu i cirkus u Dubokom Potoku! Pitamo te javno koliko novca vrijedi današnja utakmica i suđenje koje si odradio! Ili ti je nešto drugo obećano?”, poručili su iz NK Ingram Duboki Potok.

“Fudbal je danas umro na Tuzlanskom kantonu, ko zadnji izađe, neka ugasi svijetlo! Ti, takvi poput tebe i vaši šefovi i narednici ste kancer fudbala na TK! Sramite se! Prva Liga TK je danas sahranjena”, napisali su na Facebook i objavili profil sudije Zamira Kurbašića.