Doktor Rade Dujaković podnio je molbu za sporazumni prekid radnog odnosa u Domu zdravlja Banjaluka 16. novembra ove godine zbog zasnivanja radnog odnosa na novom radnom mjestu.

Ovo je rečeno za Srpskainfo u Domu zdravlja Banjaluka u kojem kažu da je doktor u molbi zatražio da mu Ustanova u hitnom postupku omogući sporazumni prekid njegovog radnog odnosa jer od narednog dana, 17. novembra počinje raditi na novom radnom mjestu.

 Imajući u vidu navedenu molbu sa imenovanim radnikom zaključen je Sporazum o prestanku radnog odnosa istog dana, 16. novembra 2023. godine – kažu u Domu zdravlja Banjaluka.

Registrovani pacijenti doktora Rade Dujakovića, kako kažu, imaju pravo da se preregistruju u drugi tim porodične medicine ukoliko ne budu htjeli da uslugu dobiju u timu koji će preuzeti pacijente dr Dujakovića.

– Nakon dobijanja opomena pred tužbu i zahtjeva za naknadu štete od Tvornice obuće “Bema” dostavili smo odgovore na isto i poslije toga nismo dobijali dopise vezano za ove slučajeve. Napominjemo da smo dana 9. novembra izdali zvanično saopštenje kojim smo iznijeli naše mišljenje o navedenom – dodaju u Domu zdravlja.

Doktor Rade Dujaković je, podsjećamo, saopštio da je dao otkaz u Domu zdravlja Banjaluka. Otkaz je doveo u direktnu vezu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem koji od njega i Doma zdravlja traži nadonkadu štete zbog odobrenog bolovanja radnika.

Umičević negira da je vršio pritisak na doktora, tvrdeći da je zbog bolovanja Fabrika “Bema” oštećena za 15.000 KM.