Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić čestitao je svim građanima Dan Republike, sa željom da 32. rođendan Republike Srpske proslave ponosno i dostojanstveno, u miru, slozi i jedinstvu.

„Obaveza svih nas je da čuvamo, jačamo i volimo našu Republiku, koja je čvrst bastion odbrane interesa, slobode, nacionalnog i duhovnog identiteta srpskog naroda. Srećan vam Dan Republike!“, naglasio je predsjednik Stevandić.

Predsjednik Narodne skupštine je istakao da je Republika Srpska, u čije temelje su ugrađeni životi hrabrih srpskih boraca kojih se ovom prilikom sa posebnim pijetetom sjećamo i kojima odajemo najviša priznanja, baš kao i svim ratnim vojnim invalidima i porodicama stradalih, najveća i najljepša srpska pobjeda u novije vrijeme.

„Nikada nećemo prestati da slavimo Dan Republike, dan našeg ponosa i nacionalnog jedinstva, uprkos svim pritiscima i prijetnjama. Srpska je za nas najveća svetinja i to pravo niko ne može niti smije da nam ospori! Stvorili smo je krvlju, odbranili u ratu, sačuvali u miru i slavićemo je zauvijek!“, poručio je predsjednik Stevandić.

Predsjednik Stevandić je istakao da se sada jasno vidi značaj istorijske, vizionarske i državotvorne odluke poslanika Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, koji su 9. januara 1992. godine proglasili Republiku srpskog naroda u BiH, koristeći svoje demokratsko i ustavno pravo.

„Od tada do danas Republika Srpska je sve jača i prosperitetnija, uprkos svim izazovima i napadima. Važno je da nastavimo sa razvojem i jačanjem naše Republike, na radost svih naših građana i generacija koje dolaze. Neka nam živi Republika Srpska!“, istakao je predsjednik Stevandić.