Rakov je prvi put u istoriji osvojio titulu šampiona Poljske, a veliki doprinos istorijskom uspjehu dao je golman iz Banjaluke Vladan Kovačević.

Klub potancijalnog reprezentativca Srbije je do šampionskog pehara stigao tri kola prije kraja poljskog prvenstva i to zahvaljujući porazu drugoplasirane Legije od Pohonje u okviru 31. kola.

Time je Rakov pobjegao klubu iz Varšave na nedostižnih “plus 11” bodova za prvo šampionsko slavlje u klupskoj istoriji.

Inače, Banjalučanin se odlučio da nastupa za srpski nacionalni tim, dobio je i poziv selektora “orlova” Dragana Stojkovića, ali je rješenjem FIFA, njegova promjena sportskog državljanstva stopirana jer “igrač, koji je igrao za reprezentaciju druge države, nakon što je napunio 21 godinu ne smije promijeniti sportsko državljanstvo”.

Naime, čuvar mreže Rakova, koji je rođen 11. aprila 1998, branio je posljednji put za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 13. oktobra 2020, sa 22 godine i 182 dana.

Time je prema pravilima FIFA izgubio pravo da se nađe na Piksijevom spisku, međutim, Kovačevićevi savjetnici i tim Fudbalskog saveza Srbije pronašli su izuzetke od pravila, na kojima insistiraju u tužbi pred Arbitražnim sudom za sport u Lozani.

U dopuni “spornog” člana FIFA pravilnika stoji i da pravilo ne važi za igrače, koji su do 12. godine života imali pasoš države, čije sportsko državljanstvo zahtijevaju. Odluka suda u Lozani biće obavezujuća.