Banjalučki ćevap nedavno je postao zaštićen brend. Pa je tako ovaj nadaleko čuven specijalitet konačno dobio i zvaničnu potvrdu kvaliteta i jedinstvenosti.

Nebojša Kuštrinović, promoter manifestacije „Ćevap fest“, nedavno je naglasio je kako su napokon dočekali i taj dan da ovaj brend bude zaštićen, te je iskoristio priliku da zahvali Gradskoj upravi što je u ovom procesu bila brza i produktivna.

– Prije deset godina grupa ljudi se okupila oko zaštite našeg brenda, našeg Banjalučkog ćevapa, te smo zbog toga i napravili „Ćevap fest“ u ovoj namjeri. Od svih ćevapa, meni je najbolji Banjalučki ćevap i iz isustva znam da, ko god je bio u Banjaluci, a nije probao ćevap – kao da u Banjaluci nije ni bio. Ćevap je uvijek bio naš brend i hvala Gradskoj upravi što su načinili jedan ovakav korak, jer znamo koliko je teško zaštiti brend. Mi smo dobili dokument, te možemo svugdje u svijetu da kažemo da Banjalučki ćevap ima svoje ime – kazao je Kuštrinović.

Građane Banjaluke pitali smo gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u gradu ?

“Za mene je roštiljnica AD top kada je u pitanju roštilj generalno,” “Banjalučanka, definitivno”, “Uh ima puno mjesta, ne znam šta da izdvojim posebno”, “Zlatna kruna”, Volim kod Muje i dalje pojesti ćevape kad dođem u Banjaluku”. Ovo su neki od odgovora građana koje smo dobili na ulicama Banjaluke.

Takođe, u video anketi koju je ljetos radio Blink pitali smo građane gdje je najukusnija hrana u Banjaluci, a mnogi od njih spomenuli su upravo roštilj.

Koje mjesto ili ćevabdžnica ima najbolje “Banjalučke ćevape” po vašem mišljenju?