U vojvođanskom selu Ratkovo u opštini Odžaci došlo je do željezničke nesreće, kada su se sudarili putnički i teretni voz. Poginulih nije bilo, a ljekarsku pomoć su zatražile 52 osobe. Troje je zadržano na liječenju, među kojima je i mašinovođa.

Putnički voz je u 18:47 sati naletio sa zadnje strane na teretni voz na dijelu pruge Odžaci – Ratkovo, saopšteno je iz “Infrastrukture željeznice Srbije”, prenosi Klix.

-Do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza – navodi se u saopštenju.

Kako RTS saznaje, prilikom sudara putnički voz je izletio iz šina. “Infrastruktura željeznice Srbije” saopćila je da su oba voza saobraćala iz Novog Sada ka Bogojevu.

Na mjesto sudara došle su policija, ekipe Hitne pomoći i Željeznička komisija. Iz “Infrastruktura željeznica Srbije” navode da je uzrok nesreće ljudski faktor.

-Željeznička komisija za istraživanje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za sudar vozova – navodi se u saopštenju.

Na ovom dijelu pruge putnički vozovi kreću se brzinom oko 100 kilometara na sat. Kako reporter RTS-a saznaje od članova komisije na licu mjesta, mašinovođa je najverovatnije uočio teretni voz i počeo da koči. Da je bio u punoj brzini, tragedija bi bila mnogo veća.