Vodio je Novak Đoković sinoć veliku borbu sa jednim dijelom publike, tokom meča polufinala US Opena protiv Bena Šeltona.

Više je bio ljut na njih zbog bezobraznog ponašanja, jer su ga tokom čitavog meča ometali prilikom servisa. Pogotovo između prvog i drugog, najviše u trećem setu kada je Amerikanac unio dramu.

Zato i ne čudi što je trijumf proslavio tako što je publici pokazao telefon, odnosno osvrnuo se na tu Šeltonovu prepoznatljivu proslavu i praktično mu na ovaj način spustio slušalicu.

Naime, Ben je nakon svake pobjede u dosadašnjem toku turnira, a bilo ih je pet, gestikulirao spuštanjem slušalice, aludirajući na završen posao.

Nekoliko puta je i tokom meča sa Novakom to činio. 

Bučne proslave poena, “divljanje”, vikanje u kameru, izgledao da su naterale i srpskog tenisera da reaguje, ali tek kada za to dođe vrijeme.

Vrijeme je, uprkos komplikacijama u trećem setu, došlo tačno nakon dva časa i 42 minuta igre, kada je Novak zalupio slušalicu i odgovorio naelektrisanom rivalu.

“Video sam to poslije meča. Ne volim kad sam na društvenim mrežama i vidim ljude koji mi govore kako bih trebalo ili ne bi trebalo da slavim. Ako pobijedite u meču, zaslužujete da radite šta god hoćete”, prokomentarisao je Šelton tu situaciju.

Đoković na konferenciji za medije nije želio mnogo da duži o svemu ovome. Jednostavno mu se proslava svidjela i mislio je da je pravi trenutak da se iskoristi poslije susreta.

“Svidela mi se Benova proslava. Mislio sam da je veoma originalna, kopirao sam ga, ukrao mu proslavu”, rekao je Novak.

Novak, inače, nikada do sada nije izgubio od nekog Amerikanca na US openu, dok je posljednji put poražen od nekog američkog tensera još 2016. na Vimbldonu.

Takođe, Novaku je ovo bio 10. ulazak u finale US Opena – i to u svom 100. jubilarnom meču na terenima u Njujorku.