Glavni odbor Srpske napredne stranke sinoć je izabrao sedam potpredsednika ovog tela, a jedina promena u odnosu na raniji sastav predstavlja Irena Vujović koja je zauzela mesto Miloša Vučevića.

Vučević, odnedavno predsednik stranke, po statutu automatski postaje i predsednik Glavnog odbora. Osim izbora Vujović, potpredsednici Glavnog odbora će ostati Ana Brnabić, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, Siniša Mali, Aleksandar Šapić i Marko Đurić, kome je mandat zamrznut zbog obavljanja javne funkcije.

Osim toga, Darko Glišić je ponovo izabran za predsednika Izvršnog odbora SNS-a.

Kako je istaknuto na Instagram stranici SNS-a, izabrano rukovodstvo i članovi Glavnog odbora izrazili su spremnost za održavanje vanrednih izbora 17. decembra, kako bi Srbija nastavila da se razvija, da se gradi, da radi i da sigurnim korakom nastavi put u budućnost, saopšteno je na Instagram stranici SNS.

Dodaje se da je na sednici bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji, položaju Srbije u veoma složenim međunarodnim okolnostima, borbi predsednika Srbije Aleksandra Vičića i Vlade da se očuvaju mir i stabilnost u zemlji, a posebno da se sačuvaju životi građana i da se dalje utiče na rast njihovog životnog standarda, prenose agencije.