Igor Kušić, zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo je kao drugi polaznik ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uspješno završio školovanje u 13. klasi Visokih studija bezbjednosti i odbrane Republike Srbije i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

U okviru svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, polaznicima su uručene replike srpskih srednjovekovnih mačeva.

Ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović su čestitali polaznicima na ovom uspješnom završetku školovanja.

Ministar Gašić je izjavio da je današnja svečanost upriličena u čast velikog uspjeha svih polaznika te je naglasio da Srbija visoko cijeni vrijedne i motivisane ljude koji ulažu u svoje znanje i obrazovanje da bi svojoj otadžbini služili bolje i marljivije.

“ Na dužnostima koje ćete uskoro preuzeti primijenite najsavremenija i najbolja znanja stečena tokom školovanja. Ostanite u stalnom kontaktu s vojnim naukama, obnavljajte svoja znanja, mislite kreativno, unapređujte rad i stanje u komandama i jedinicama koje će vam biti povjerene. Želim vam da tu odgovornost nosite dostojno i uspješno – poručio je ministar Gašić.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić je izjavio da mu je zadovoljstvo što mu je rukovodstvo MUP-a Republike Srpske ukazalo čast i povjerenje da kao drugi polaznik MUP-a na najvišem nivou karijernog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, predstavlja svoju instituciju i Republiku Srpsku. On je rekao da je za ovih šest mjeseci trajanja školovanja, spoznao mnoge činjenice i iskustva o strategijskom nivou rukovođena i o odnosima na geostrategijskom i geopolitičkom nivou.

Svečanosti ispred MUP-a Republike Srpske je prisustvovao savjetnik ministra unutrašnjih poslova Dragan Jevđenić.

Pored zamjenika načelnika Kušića, Visoke studije bezbednosti i odbrane ove godine završilo je 19 polaznika, od toga devet iz organa državne uprave i službi Vlade Srbije, pet iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i pet polaznika iz inostranih zemalja – Ministarstva odbrane Mađarske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i Ministarstva pravde Republike Srpske.

Prvi polaznik na školovanju Visokih studija bezbednosti i odbrane ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske bio je načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić.