Delegacija Srbije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope uputila je zahvalnicu predsjedniku PDP i članu delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Branislavu Borenoviću zbog, kako navode, podrške i hrabrosti koju je iskazao prilikom rasprave i nedavnog glasanja za prijem takozvanog Kosova u Savjet Evrope.

Upismu koje potpisuje šef Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Savjetu Evrope, Biljana Pantić Pilja, stoji da je pored vrijednosti na kojima se temelji Savjet Evrope, demokratije, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, te očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemalja članica Savjeta Evrope, podjednako značajno i očuvanje ličnog integriteta svih koji predstavljaju svoju zemlju i građane u ovoj instituciji, prenosi Srpskainfo.

– Naši stavovi i nastupi takođe nose lični pečat svakoga od nas i onoga za šta se dosljedno zalažemo u svom radu, svojoj zemlji, ali i na međunarodnom planu. Stoga mi dozvolite da još jednom izrazim zahvalnost za dosljednost i principijelnost u Vašem iskazanom stavu, ali i na prijateljstvu i podršci koja je od izuzetnog značaja za moju zemlju u ovim izazovnim trenucima – navodi se u pismu.