Okružni javni tužilac u Banjaluci Tanja Mrđa predala je danas sudu 129 materijalnih dokaza protiv Dalibora Mandića (37) optuženog za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28) koji je nasmrt izboden nožem u decembru prošle godine.

Među materijalnim dokazima je i socijalna porodična anamneza optuženog, koju je, prema riječima tužioca Tanje Mrđe, uradio Centar za socijalni rad Brod.

Ona je najavila još nekoliko dodatnih dokaza, među kojima je i saslušanje stručnjaka iz MUP-a Republike Srpske koji je uradio analitičku obradu podataka dobijenih od telekomunikacione kompanije i video-snimaka prikupljenih tokom istrage.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović istakao je da će, s obzirom na obimnost predatih dokumenata, vijeće do sljedećeg ročišta donijeti odluku o njihovom prihvatanju.

Mandić je optužen da je 2. decembra prošle godine oko 19.35 sati pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. Dolaskom u blizinu studentskog centra “Kampus” ga je stigao i ubo nožem, nakon čega je žrtva počela da bježi. Međutim, Mandić ga stiže kod benzinske pumpe u naselju Borik gdje je Bogdanović pao, gdje ga je, dok je mladić ležao, ubo još osam puta a zatim pobjegao.

Optuženi i žrtva radili su zajedno u jednoj banjalučkoj IT firmi.

Iako motiv nije do kraja rasvijetljen, na jednom od prethodnih ročište neuropsihijatar Mirko Nikolić je izjavio da je optuženi imao izraženu ljubomoru prema Arielu Bogdanoviću i doživljavao ga kao “nerješivu prijetnju za svoj život”, a da se ovo ubistvo može pripisati zločinu iz strasti, prenosi mondo.ba.