Trudnice u Banjaluci oboljele od dijabetesa od sada imaju pomoć Grada pri nabavci senzora za mjerenje glukoze u krvi, odnosno olakšicu od oko 300 KM mjesečno.

Poručila je poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Tanja Vukomanović, dodajući da je ovo još jedna od mjera gradske administracije na čelu sa Draškom Stanivukovićem, koje olakšavaju život trudнicama u ovom gradu.

– Moramo biti svjesni da je svaka olakšica koju vlast omogući trudnicama ulaganje u porodicu i budućnost ove zemlje – rekla je ona, dodajući da lokalne zajednice, kao i Vlada Republike Srpske moraju da brinu o zdravlju stanovništva.

Dodaje da istu olakšicu imaju i mladi do 26 godina, te da je ovo još jedna mjera vrijedna svake pohvale, i potez koji će olakšati život našim sugrađanima i njihovim porodicama.

– Pomoć porodiljama, osnovcima, maturantima, studentima, mladim bračnim parovima, porodicama poginulih, penzionerima, a sada i oboljelima od dijabetesa… Da svaka lokalna zajednica u Srpskoj uzme samo jednu olakšicu za građane koju je obezbijedila Banjaluka, Republika Srpska bi bila bolje mjesto za život – rekla ke Vukomanović.

Ona je pozvala i ostale lokalne zajednice, koje nemaju sličnu mjeru, da se posvete ovom problemu, kako bi se osobama oboljelim od dijabetesa, a kojih je u Srpskoj 70.000, olakšala svakodnevica.