“Napad na predsjednika je napad na sve nas”, kažu bilbordi, a šta kad predsjednik napada?

Napisala je ovo na svom Twitter profilu, narodna poslanica Tanja Vukomanović, komentarišući današnji napad predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, na novinarku N1 Snežanu Mitrović.

– Trebalo bi da je sramota za sve, ali nas će dokrajčiti dvostruki aršini. Dodik novinare još nije tukao, sve ostalo je viđeno. Podrška Snežani časni su onima bez časti uvijek smetali – napisala je ona.

Podsjećamo, Dodik, nakon što se juče na press konferenciji obrušio na N1 televiziju, pozvao je novinarku Snežanu Mitrović na telefon, galamio, vrijeđao je i psovao.

Novinarka N1 BiH Snežana Mitrović nakon svega se osjeća uznemireno i ugroženo.

– Nažalost, navikli smo na uvrede i verbalne napade na press konferencijama. Vrlo je opasno što je novinarska zajednica oguglala na takav vid napada. Ja sam danas možda malo i razočarana, jer je generalno medijski prostor ostao nijem na ono što je juče izrečeno na press konferenciji. Ne treba meni advokat niti odbrana, ja se branim svojim čestitim radom već 20 godina. Ali, kada funkcioner prizna da ima službu koja prati rad novinara, to je vrlo opasno i za mene indikativno. Za mene je to poziv da istražni organi provjere ove navode, kakve to službe prate rad medija i novinara i da li to rade zakonito – piše N1.