Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović osvrno se na nedavno održan skup koji je predvodio poslanik Narodnog fronta Radislav Dončić.

Vukanović je rekao  da ovdje “nije riječ o bilo kakvim pravim boraca već o pokušaju Trivićeve da se pokaže kao bitan politički faktor”.

Vukanović je dodao da se radi o politizaciji i zloupotrebi boraca.

– Po nalogu i instrukcijama svoje predsjednice Jelene Trivić, poslanik Narodnog fronta Radislav Dončić isprozivao je na skupu sa banjalučkog Trga Krajine mene, te predsjednika SDS-a i PDP-a Milana Miličevića i Branislava Borenovića, kako je tobože razočaran jer mu nismo dali podršku na Kostrešu. Naša iskrena podrška borcima i skretanje pažnje na njihove probleme je neprekidna, što najbolje pokazuju naša tri odbornika u Skupštini grada Trebinja koji imaju po 50 mjeseci pješadije na prvoj liniji, koji su ranjavani u odbrani grada i izborili se za rješavanje bar nekoliko problema boraca, o individualnoj podršci ne želim govoriti, ali sam protiv bilo kakve politizacije i zloupotrebe boraca u političke svrhe – kaže Nebojša Vukanović.

On je dodao da je režim ponizio, podijelio i zavadio borce, osnovao niz kontrolisanih boračkih udruženja i preko Partije izlobirao izbor podobnih na čelo boračkih organizacija.

– Režim borce zloupotrebljava u najgore obliku, ali to nikako ne daje za pravo Jeleni Trivić i Radislavu Dončiću da se poigravaju emocijama poniženih boraca, zloupotrebljavaju ih i manipulišu za sticanje političkih poena. Prozivke su u najmanju ruku licemjerne jer sam dosta pružao iskrenu podršku svima, bez ustezanja, a sa druge strane niko nije ni prstom mrdnuo za nas, već je Jelena obišla Hercegovinu i radila protiv Liste za pravdu i red, ne pomenuvši nas nigdje u Hervegovini, i od sad podršku mogu dobiti samo oni koji nas poštuju i koji je zaslužuju – tvrdi Vukanović.

Da su odnosi između Vukana i Trivićeve nepopravljivi dokazuje i sljedeća izjava lidera Liste za pravdu i red.

– Organizovati partijski skup pod izgovorom borbe protiv ponižavanja boraca zbog Milanovića, i to 7 mjeseci posle skandala u Derventi, kampovati na Kostrešu i protestovati zbog poteza hrvatskog predsjednika, grub je pokušaj vrijeđanja inteligencije i boraca i građana, jer svi znaju da se radilo o skupu tzv „Narodnog fronta“ i Jelene Trivić koja grčevito pokušava da se predstavi kao ključan politički faktor. Dončićevi najbliži saradnici iz Gradiške, poput Klincova i drugih, mjesecima vode kampanju protiv mene na društvenim mrežama, pa prozivke iz NF nisu nikakvo iznenađenje, ali kako siju tako će i požnjeti. Nek gospođa Trivić nastavi da napada i proziva sve one koji su je godinama podržavali i čuvali leđa, u svom prepoznatljivom stilu, hinjski u rukavicama preko saradnika misleći naivno da se providne igre ne vide, i daleko će dogurati zatvarajući stražnjicom vrata na sve strane. Sve je rečeno i u narednom periodu ne planiram se na nju više osvrtati – rekao je Vukanović.