Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sjednica Generalne skupštine UN povodom nacrta rezolucije o Srebrenici, a prije toga i Savjeta bezbjednosti biti održana 15. maja, te da će tim povodom večeras otputovati u Njujork kako bi pružio odgovor onima koji bi željeli da optuže Srbe kao genocidan narod.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa Oliverom Varhljijem u Beogradu kome je zahvalio na velikoj energiji koju ulaže za unapređenje pozicije Srbije i cijelog zapadnog Balkana.

On je zahvalio Varhljiju na “preciznim riječima oko nepotrebnosti postojanja kolektivne ili nemogućnosti karakterisanja čitave jedne nacije kao kolektivnog krivca za zločine koji su počinjeni”.

– Umjećemo to da pamtimo. Ja sad imam jednu vjerovatno lošu vijest za mene i za vas. Ja sam mislio da ću doći u Kotor, kao što sam vam rekao zajedno sa Sinišom Malim i Tanjom Miščević, ali mi je upravo dostavljena informacija da će najvjerovatnije sjednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prije toga i Savjeta bezbjednosti, biti baš u srijedu, tako da ću ja čim završimo večeru, da idem u Njujork, pošto onima koji bi željeli da optuže Srbiju kao genocidan narod, neko mora da pruži odgovor – rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će da pruži odgovor onakav kakav zaslužuju, prenosi ATV.