– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, na centralnoj manifestaciji prvog Svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno” na Trgu republike, da je danas veoma važan dan jer je postignut dogovor o srpskom jedinstvu i najavio da će ubuduće svaki ministar u Vladi Srbije prvo ići u Banjaluku, a naša djeca prvo će ići na ekskurzije da upoznaju Republiku Srpsku.

“Danas je važan dan iz mnogo razloga. Mi Srbi neretko nemamo svest o istorijskim i značajnim događajima. Toga se setimo tek posle nekoliko decenija. A važan je ovo dan iz mnogo razloga. Danas je postignut dogovor o srpskom jedinstvu koje neće trajati jedan dan, dva ili tri meseca, već koje će trajati doveka”, poručio je Vučić u prisustvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i najviših zvaničnika Srbije i Srpske. Vučić je poručio da niko više nikada neće moći da uništi srpsko jedinstvo.

“I niko više nikada neće moći da pravi korake unazad u odnosu na jedinstvo koje je danas postignuto. Pre 10 godina postigli smo dogovor sa predsednikom Dodikom, makar se razlikovali u stavovima, u mišljenjima.

Makar ne mislili da su predlozi onog drugog uvek najbolji, da se Srbija i Srpska nikada ne svađaju, da nikada ne čujemo tešku reč jedni od drugih, da nam se nikada više ne ponove blokade i barikade na reci Drini, već da uvek budemo zajedno u muci i nevolji pogotovo i pre svega.

Danas smo to potvrdili našom deklaracijom i to jedinstvo više niko i nikada neće moći da sruši”, rekao je Vučić. Kaže da smo postigli danas i mnogo važnih dogovora.

“Svaki ministar u vladi Srbije, ubuduće, prvo mesto gde će ići biće Banjaluka, a ne neko drugo. Svaki ministar u vladi Srpske prvo mesto gde će ići biće Beograd. Naša deca, iako sam to više puta predlagao, a onda bi se nekim čudom svi pojavili pa bi nam objasnili kako su i Milano i Barselona mnogo važniji za nas u Beogradu nego Banjaluka, pa nikako da ekskurzije organizujem u Banjaluku”, rekao je Vučić

. Vučić je rekao da će deca ići da upoznaju i Prijedor, Bijeljinu, Hercegovinu, sarajevsko-romanijsku oblast.

“Valjda nam je svuda nešto lepše. Nije. Sada će ekskurzija ići u Republiku Srpsku, kao što će iz Republike Srpske ići u Srbiju, pa kad upoznamo Srbiju i Srpsku, onda možemo da upoznajemo i svet. Vidite, tako male odluke, a tako važne, a tako velike, danas smo konačno doneli formalnu odluku.

I ja sam kriv, sestre i braćo, što ranije nismo krenuli u realizaciju toga, jer sam sve mislio da će ovi drugi krenuti da rade svoj posao”, rekao je Vučić.