Na prvom „INVEST FORUMU“, koji Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) u saradnji sa Vladom Republike Srpske organizuje 19. septembra u Banjoj Luci, učestvovaće 20 zemalja i preko 60 kompanija, sa više od 300 učesnika.

Ovo je rekao Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRBRS gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske, dodajući da je „INVEST FORUM“ namijenjen  investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku.

„Cilj nam je da ovim događajem prikažemo stranim investitorima da mi imamo i te kako potencijala u koje mogu sigurno da ulože svoja sredstva. Takođe, namjera je da omogućimo direktnu komunikaciju naših i stranih privrednika i da obezbijedimo dostupnost svih informacija na jednom mjestu, a koje su neophodne potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganje u Republiku Srpsku“, naglasio je Vrhovac.

On je rekao da je zadovoljan pripremama i podsjetio da Republika Srpska ima ogromne potencijale i šansu.

„Za Republiku Srpsku se zna. Na samoj smo granici sa Evropskom unijom, otvoreni za cijeli svijet, sa specijalnim paralelnim vezama sa Srbijom, ali i sa dobrom saradnjom sa drugim zemljama. Naše potencijale prepoznale su velike svjetske kompanije koje dolaze na forum i to je velika šansa za naše privrednike“, rekao je Vrhovac. 

„INVEST FORUM“, ovogodišnjeg naziva „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“, okupiće u Banskom dvoru u Banjoj Luci privrednike iz brojnih zemalja, predstavnike vlasti, privrednih komora, diplomatskog kora. 

„INVEST FORUM“ je prilika za razgovor o konkretnim investicionim mogućnostima i ponudama Republike Srpske i njenih gradova i opština, a koje se odnose na investiranje u određenim poslovnim zonama, povezivanje domaćih i stranih privrednika u vidu B2B sastanaka, predstavljanje domaćih kompanija i njihovih projekata koje su spremne da budu predmet prodaje stranim investitorima ili da zajedno uđu u određeni poslovni poduhvat i slično. Ovo je konkretna poslovna prilika za uvezivanje privrednika Republike Srpske i stranih privrednika, putem partnerstva ili direktnih ulaganja.