Na zadovoljstvo velikog broja domaćinstava, voda je danas stigla u jedan dio naselja Jagare, a mještane ovog dijela grada obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji im je tom prilikom uručio i vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu.

https://youtu.be/V-letaIP1aw

Kako je poručio gradonačelnik Stanivuković, ovo je izuzetno zahtjevan projekat, te je trebalo mnogo vremena da se privede kraju.

-2019. godine prethodna gradska administracija započela je jedan projekat, odnosno primarni cjevovod čija je vrijednost bila oko pola miliona KM. On tada nije obuhvatao mnogo kuća. Mi smo shvatili da Jagare, dio prema Poniru, Starčevici i naselju Potok je veoma važan, te smo počeli da tretiramo cijeli daj sistem. Riječ je o projektu „Voda 2“, u kojem je bilo potrebno da podijelimo ovaj dio na Jagare 1 i Jagare 2, dakle na dva sistema, od kojih je jedan dužine četiri, a drugi tri kilometra – kazao je gradonačelnik.

Dodao je da je mnogo toga iz prethodnog projekta trebalo da se popravi.

-Kako se radilo o projektu koji je rađen prije nas, primjetili smo da je bilo dosta stvari koje smo trebali popravljati, a to je nekada mnogo teže. Imali smo dosta poteškoća, sa kojima smo morali da se suočavamo. Ipak, sve smo uspjeli da završimo, na zadovoljstvo svih nas. Riječ je o projektu koji je vrijedan oko milion i po KM, a potrebno je naglasiti da se ovaj projekat otvara u tri segmenta, dakle danas otvaramo sistem Jagare 1, koji može da funkcioniše, a u neradnim danima otvaramo i Jagare 2 – istakao je Stanivuković.

Dodao je kako postoji i treći segment koji je ova gradska administracija prepoznala i tretirala, te da je to jedan krak od dužine od oko kilometar.

-Dakle, radi se o više od 8 kilometara novog sistema, što će omogućiti uredno vodosnabdijevanje za više od 130 domaćinstava. Od danas je četiri kilometra sistema u funkciji za oko 50 domaćinstava – dodao je on.

Poručio je kako je riječ o jednoj značajnoj investicija, a na potezu Jagare jednoj od najvećih.

-Naredne, 2024. godina voda više neće biti tema, bavićemo se nekim drugim infrasturkturim problemima i rješavati ih – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Jedan od mještana ovog dijela grada, Uroš Tubić, poručio je kako je ovo značajan projekat za sve mještane.

-Problem vode je ogroman problem i bez vode ne možemo. Prije smo se snalazili kako smo mogli, ima jedno vrelo u selu vodakle smo donosili vodu – kazao je on.

Sa njim je saglasan i Nevenko Kuzmanović, takođe mještatin Jagara, koji je poručio kako je danas veliki dan za sva domaćinstva koja konačno dobijaju vodu.

-Konačno je voda stigla i do nas. Zahvaljujući gradonačelniku, njegovim saradnicima i timu to je sada završeno – poručio je on.

Podsjećamo, u sistem Jagare 1 i Jagare 2 uloženo je oko milion i 200 hiljada KM, a ove godine je iz budžeta Grada izdvojeno dodatnih 120 hiljada KM za izgradnju kraka u dužini od oko jednog kilometra za oko 25 domaćinstava koja su bila izostavljena prethodnim projektima.