Više od 500 takmičara iz preko 88 klubova iz Evrope i regiona učestvuje na Međunarodnom karate turniru „Banja Luka open“, koji se održava u Sportskoj dvorani „Borik“.

Podršku organizatorima i svim takmičarima pružio je danas i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je ujedno i otvorio ovo takmičenje, te je tom prilikom naglasio da Grad uvijek stoji na raspolaganju svim sportskim organizacijama koje organizuju ovakva, prestižna takmičenja u našem gradu.

-Mogu da budem izuzetno zadovoljan održavanjem jednog ovakvog turnira. Svjestan sam održavanja ovog turnira i njegove važnosti, te je bitno naglasiti da se ovaj turnir na ovaj način održava prvi put. Imali smo neke prepreke, te sam zbog toga odlučio da podržim lično ove ljude ali i kao gradonačelnik. Najbitnije je da smo sve te prepreke uspješno savladali, te da smo danas ovdje svi zajedno – kazao je gradonačelnik.

Naglasio je kako je posebno zadovoljstvo što Banja Luka živi i radi za sport.

-Ponosni smo jer imamo puno mladih sportista i puno sportskih događaja. Ove godine smo imali neke od najvažnijih turnira, pa evo i danas u karateu prvi put održava se ova vrsta turnira koji je uvršten u VKF kalendar takmičenja, što ovom događaju daje jednu poptunu drugu dimenziju. Danas je u našem Boriku, našem hramu sporta prisutno više od 500 takmičara, iz zemalja regiona i Evrope, više od 88 klubova je ovdje – istakao je gradonačelnik Stanivuković.

Naglasio je kako sve to govori o tome da je Banja Luka grad koji to može da podrži i da ima kapacitete za održavanje ovakih turnira.

-Kao gradonačelniku mi je izuzetno drago da sam ovdje danas i uvijek podržavamo ovakve događaje – zaključio je on.

Ovaj turnir održava se u organizaciji Karate saveza, te je uvršten u VKF kalendar takmičenja.

Rezultati sa današnjeg takmičenja se boduju za nastup u karete rezeprezentaciji BiH, odnosno za predstojeće evropsko i svjetsko prvenstvo.