Dejvis kup reprezentacija Srbije, predvođena Novakom Đokovićem, uspješno je prebrodila prvu prepreku u Malagi na ovom takmičenju, pošto je sa 2:1 bila bolja od Velike Britanije, čime se plasirala u polufinale.

Bodove srpskoj reprezentaciji su donijeli Miomir Kecmanović protiv Džejka Drejpera (2:0), te Novak Đoković protiv Kamerona Norija identičnim rezultatom. Ipak, poslije ovog meča, dosta bure se podiglo zbog načina na koji je srpska reprezentacija izašla na megdan.

Momci predvođeni upravo Novakom Đokovićem su izašli uz pesmu Danice Crnogorčević “Veseli se srpski rode”, što je očigledno zasmetalo mnogima, prenosi Srpskainfo.

Tako se prvo javio i političar iz Crne Gore, Ljubomir Filipović, koji je optužio Đokovića da promoviše rusko-srpsku propagandu.

https://twitter.com/DavisCup/status/1727776850586255605

Odmah nakon njega, albanski mediji su takođe imali svašta da kažu na račun Novaka Đokovića, pošto im je zasmetalo, ali, ni tu nije kraj.

Nakon njih, stigli su i novi napadi, ovoga puta i sa drugih strana. Prvi je došao od politikologa iz BiH, Jasmina Mujanovića, koji je putem društvene mreže Iks rekao da je nevjerovatno kako je Dejvis kup ovo dozvolio, pošto se radi o pjesmi koja eksplicitno promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore.

– Poprilično je nevjerovatno da niko iz Dejvis kup PR tima nije pomislio da provjeri riječi pjesme kojom je Đoković izašao na teren, poznatog simpatizera krajnje desnice, jer se radi o jednoj od najozloglašenijih srpskih savremenih nacionalističkih himni, koja promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore.

Takođe, javila se i austrijska političarka Kati Šneberger, koja je članica Mreže regionalnih i lokalnih savjetnika Evropske unije, a takođe i predsjednica pokreta “Beč kroz Evropu”, piše Telegraf.

– Nevjerovatno je da se ultranacionalistička pjesma koja poziva na aneksiju Crne Gore i Kosova pušta na Dejvis kupu. Odvratno – napisala je Kati u svom tvitu.