Srbija je predstavljena uz pjesmu “Veseli se srpski rode”, koja je Novaku Đokoviću jedna od omiljenih.

Teniska reprezentacija Srbije pobijedila je Veliku Britaniju (2:0) u četvrtfinalu Dejvis kupa, a selektor Viktor Troicki izveo je reprezentativce na teren uz numeru “Veseli se srpski rode”. Novak Đoković i ostali najbolji srpski teniseri izabrali su tu pjesmu kao “podlogu” za predstavljanje na mečevima u Malagi, ali izgleda da će ovogodišnje izdanje turnira obilježiti veliki skandal. Dejvis kup je sa društvenih mreža sklonio sve snimke na kojima se vidi kako je Srbija predstavljena uz dobro poznato rodoljubivu pesmu!

Za sada nema objašnjenja zašto je to urađena, ali je očigledno da se na zvaničnoj stranici Dejvis kupa narednih dana neće naći snimci srpske teniske reprezentacije, koja je odlučila da uz pjesmu Danice Crnogorčević obilježava svoje mečeve protiv najboljih timova svijeta. Srbija će u subotu popodne igrati sa Italijom, a vidjećemo da li će tada na terenu biti izvođena neka druga numera ili će samo na društvenim mrežama biti “bojkota” srpskog tima!

Potez Dejvis kupa dolazi nakon što su kritike stigle iz regiona – iz Crne Gore i od Albanaca sa Kosova i Metohije! “Teniski savez Kosova” prijavio je Novaka Đokovića i Srbiju zbog izbora pjesme, a njima smeta što se u tekstu pjesme nalazi grad Prizren! “Nevjerovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pjesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo”, navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Novak Đoković se do sada nije oglašavao ovim povodom – on je tokom meča imao sukobe sa Britancima na tribinama i nije mogao da obraća pažnju i na komentare koji stižu na društvenim mrežama. Sa druge strane, nije bio nimalo prijatan potez antidoping agencije koja ga je testirala prije meča, zbog čega je stigla reakcija iz Srbije.