Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara  BiH i istaknuti kadar SNSD-a, rekao je da, makar za sada, ne razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke.

– Nerijetko mi se postavlja to pitanje ali tek ima tri mjeseca kako sam u Savjetu ministara BiH a o kandidatu za gradonačelnika će se sasvim sigurno raspravljati unutar stranke ali tek tamo neka početkom naredne godine. Bilo bi neozbiljno da kažem bilo šta sada na tu temu – rekao je Amidžić.

Na pitanje “da li je spreman” da bude kandidat za gradonačelnika najvećeg grada Srpske Amidžić je kroz smijeh rekao da “nije razmišljao o tome”.

Ipak, novinarsko pitanje možda i otkriva mogući politički epilog trakavice oko navodnog “opoziva” gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, ali i dalje sudbine Vlade Đajića, predsjednika GrO SNSD Banjaluka.

Amidžić je najavom da će se u stranci o imenu kandidata raspravljati početkom godine možda i nesvjesno priznao da od pokretanja Stanivukovićevog opoziva i definitivno neće biti ništa.

Samim tim će Đajićeva kampanja doživjeti fijasko koji SNSD i svi mediji bliski vlastima u Srpskoj uporno “guraju pod tepih”.

“Dobre vijesti”, koje posljednjih dana donosi upravo Amidžić u vidu najave oslobađanja PDV-a za kupovinu prve nekretnine a danas i najavom povećanja praga za ulazak u PDV sistem, nagovještavaju da se oko Amidžića pokušava napraviti pozitivna atomosfera te je stoga pitanje da li je upravo on, a ne Đajić, mogući kandidat SNSD-a za gradonačelnika sasvim na mjestu.

Ako se ova predviđanja pokažu kao tačna, najvjerovatnije ćemo u trci za gradonačelnika imati nekadašnje ljute protivnike u klupama Skupštine grada Banjaluka.