Banjalučko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije i fudbalera Dušana Čelara (28) iz Beograda, zbog pokušaja ubistva M.Č. koje se dogodilo u novembru 2022. godine u Banjaluci.

Čelar se tereti da je kuhinjskim nožem u vrat ubo M.Č. u porodičnoj kući žrtve.

– Optuženi je 18. novembra 2022.godine u Ulici Mlađe Ćusića, u Banjaluci, u porodičnoj kući oštećenog M.Č, u namjeri da ga liši života, nožem oštećenom zadao više ubodnih rana u predjelu lijeve nadlaktice i lijeve lopatice, te ubodnu ranu u lijevu stranu vrata, nakon čega je oštećeni odgurnuo optuženog i  pobjegao iz kuće kako bi zatražio pomoć od komšija- navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Optuženi se kritičnog dana oko 23 časa oštećenom u čijoj kući je privremeno boravio obratio riječima: “Ja ne mogu više ovako, moraš da mi oprostiš”.

Iako ga je M.Č. pokušao umiriti, optuženi je nastavio: “Vi ste krivi za sve, je…. vam majku”, nakon čega je ustao sa ugaone garniture, otišao u kuhinju odakle je uzeo kuhinjski nož, dužine oštrice 25 centimetara, te u namjeri da ubije oštećenog zadao mu više ubodnih rana u lijevu ruku i lopaticu.

Oštećeni je pobjegao u potkrovlje kuće, ali je Čelar potrčao i stigao ga, te ga ubo u vrat.

Iako teško povrijeđen, oštećeni je uspio da ga odgurne napadača i pobjegne iz kuće kako bi zatražio pomoć od komšija.

Okružni sud u Banjaluci optužnicu je potvrdio 3. januara ove godine.