Očuvani kompleti udžbenika koje Grad Banja Luka poklanja učenicima osnovnih škola iz drugih opština Republike Srpske dostavljeni su i u Opštinu Čelinac.

Komplete udžbenika školarcima ove opštine uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković. koji je tom prilikom rekao da danas slijedi i isporuka kompleta udžbenika u Opštinu Teslić. Ovim će i zvanično biti završene aktivnosti isporuke kompleta udžbenika drugim opštinama Srpske.

-Naš veseli karavan stigao je i u Čelinac, odakle nastavlja put za Teslić – poručio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ponosan je na to što se politika besplatnih udžbenika već treću godinu za redom uspješno realizuje u Banjoj Luci, ali i što su ovu dobru praksu uspostavili i drugi gradovi u Republici Srpskoj.

-Ponosni smo što smo prva uprava koja se odlučila na to da obezbijedi besplatne udžbenike za sve banjalučke osnovce, što se kasnije pokazalo kao politika koju su slijedili i drugi gradovi u Republici Srpskoj. Banja Luka je otišla korak dalje i pokazala da misli i na osnovce iz cijele Republike Srpske, i tu je nastala ideja „veselog banjalučkog karavana“ koja živi već drugu godinu. Nastavljamo dalje da radimo samo najbolje za naš narod i našu Republiku – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, Grad Banja Luka već treću godinu za redom obzbjeđuje besplatne udžbenike za banjalučke osnovce od petog do devetog razreda, a od prošle godine uspostavljena je i praksa da se očuvani kompleti udžbenici preusmjere drugim opštinama Republike Srpske.

U proteklom periodu udžbenici su dostavljeni i u opštine: Brod, Šamac, Vukosavlje, Modriča, Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče,  Han Pijesak, Krupa na Uni, Srbac, Kupres, Ljubinje, Bileća, Kotor Varoš, Kneževo i Oštra Luka, dok su na današnjem rasporedu bile isporuke udžbenika u Čelinac i Teslić.