Oko tramvajske stanice u Beču, na kojoj je nastao snimak na kom je navodno djevojčica Danka Ilić, koja je prošlog utorka nestala u Banjskom Polju, danas je prisutan veći broj policije.

Reportet Telegrafa dodaje da je na nebu iznad stanice na kojoj je prije četiri dana nastao snimak, na kom se sumnja da je mala Danka sa dve rumunske državljanke, nadlijetao helikopter.

Inače, tramvajska stanica na kojoj je nastao pomenuti snimak, nalazi se na 150 metara od glavne policijske stanice u Beču.

Vijest o nestaloj Danki, prenijeli su svi mediji u Austriji, a njenu fotografiju danima dijele i državljani Srbije koji žive u Beču, ali i širom Austrije.

Danas se saopštenjem oglasila i bečka policija hitnim saopštenjem u vezi sa nestankom srpske državljanke Danke Ilić.

Austrijska policija je saopštila da je vrlo vjerovatno da je na snimku nestala srpska djevojčica.

“Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo verovatno reč o o nestaloj devojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužioca”, saopšteno je.

Iz austrijske policije apeluju na sve građane koji su videli dve žene koje su usnimljene sa devojčicom da odmah kontaktiraju policiju.

“Informacije, takođe anonimne, javite na 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici”, ističe se u saopštenju.

Sistem “Pronađi me” je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu ”pronadjime.mup.gov.rs”, devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.