-Počeli smo izgradnju kružne raskrsnice na uglu Bulevara cara Dušana i Kninske ulice. Ovaj značajan projekat, na koji građani čekaju dugi niz godina, smanjiće broj saobraćajnih nezgoda i povećati protok saobraćaja.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je dodao da navedeni radovi predstavljaju početak implementacije mjera na uspostavljanju jednosmjernog režima odvijanja saobraćaja u centru grada.

-Takođe, tokom mjeseca septembra očekuje nas početak radova na izgradnji velike kružne raskrsnice kod knjižare „Kultura“ gdje će biti izgrađen i trg Tvrtka I Kotromanića – istakao je gradonačelnik.

Podsjećamo, u cilju poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, u naredna dva mjeseca Grad Banja Luka provešće niz mjera i aktivnosti, a izgradnja montažno – demontažne kružne raskrsnice na na uglu Bulevara cara Dušana i Kninske ulice je prva u nizu.

Naime, Izgradnja je planirana kombinacijom uklapajućih montažno-demontažnih elemenata sa postavljanjem betonskih ivičnjaka za formiranja radijusa prilaza i betonske galanterije za kretanje pješaka. Kružna raskrsnica će imati dvije saobraćajne trake unutar kružnog kolovoza i po dvije saobraćajne trake na svakom od prilaza.

Prema ranije utvrđenom planu, lanirano je da se ovi radovi završe u roku od 15 radnih dana.