Otvaranje kancelarije Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci predstavlja značajan korak u našim bilateralnim odnosima i potvrđuje dugogodišnje prijateljstvo između Republike Srpske i Ruske Federacije.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković koji je prisustvovao ovom događaju, te je dodatno naglasio i to kako je Banjaluka grad koji se razvija i napreduje, grad otvoren za saradnju i nove mogućnosti.

-Želim da izrazim svoju iskrenu zahvalnost Ruskoj Federaciji na ovom važnom koraku i uvjerenje da će ova kancelarija postati mjesto gdje će se rađati nove ideje, inicijative i projekti koji će doprinijeti boljem povezivanju naših naroda i država. Dokaz koliko se Banjaluka razvija i koliko je prepoznata u svijetu, pokazuje i činjenica da je jedna od najsnažnijih zemalja svijeta odlučila upravo ovdje da otvori svoj konzulat, a pored Rusije, postoje inicijative i drugih važnih zemalja da upravo u našem gradu otvore svoja predstavništva – naglasio je Stanivuković.

Iskoristio je priliku da predsjedniku Vladimiru Putinu, ambasadoru Ruske Federacije Igoru Kalabuhovu i svim građanima Rusije čestita sutrašnji praznik — Dan Rusije.