Prvi put na jednoj zvaničnoj domaćoj utakmici u Bosni i Hercegovini biće primjenjena VAR tehnologija, a to će se dogoditi sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Na finalnom meču Kupa Grada Banjaluka između prvoligaša Republike Srpske Željezničara s Predgrađa i drugoligaša Naprijeda arbitri će imati pomoć iz VAR „sobe“, prenosi sport1.oslobodnje.ba.

„Ovo je prva u nizu utakmica za edukaciju 12 sudija koji su do sada prošli testiranje i za svakog od njih biće jedan meč. Ostatak tih test mečeva biće odigrani u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici. U ovom periodu teško je pronaći protivnike, a još bolje je ako imamo priliku da na jednoj takmičarskoj utakmici kao što je duel Željezničara i Naprijeda možemo da radimo trenutni stepen edukacije. Tako se potrefilo, a uz sve to i oprema je trenutno tu, u Banjaluci. Dakle, nije zvanična upotreba VAR tehnologije još uvijek, jer je ovo faza edukacije. Nama se ukazala prilika da odemo korak dalje u edukaciji“, istakao je Ognjen Valjić, VAR projekat menadžer i FIFA instruktor VAR-a i dodao:

„I ostali klubovi koji će biti pozivani da igraju utakmice na kojima ćemo edukovati VAR sudije biće u prilici da daju svoj puni doprinos, ukoliko žele“, poručio je Valjić.

Finalnu utakmicu Kupa Grada Banjaluka koja se igra sutra sa početkom u 18 časova na Gradskog stadionu sudiće Dragan Petrović.