Službenici Poreske uprave Republike Srpske Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić osumnjičeni su da su nekoliko navrata uzimali su po 100 KM od poreskih dužnika, saznaje “Glas Srpske”.

Između ostalog terete ih da su od poreskih dužnika uzimali novac kako bi im umanjili obaveze ili olakšali načine plaćanja dugova.

Sva trojica su jutros nakon ispitivanja predata u nadležnost Republičkog tužilaštva.

– Službenici Poreske uprave RS Uroš Zec, Miloš Janjić i Dejan Lazić uhapšeni su juče zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela iz oblasti korupcije. Biće ispitani od strane republičkog javnog tužioca, koji će odlučiti da li će protiv osumnjičenih biti stavljen prijedlog za određivanje mjere pritvora-saopšteno je iz Republičkog  tužilaštva.

Kako je “Glas Srpske” ranije pisao, osumnjičeni su neko vrijeme  praćeni i snimani nakon čega je i organizovano njihovo privođenje. Akciju hapšenja izveli su juče ujutro pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Navodeći njihove inicijale iz  MUP-a RS je ranije saopšteno da ih terete za krivična djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina uticajem.

Tokom akcije  obavljeni su pretresi na lokacijama koje koriste osumnjičena lica te je pronađena dokumentacija koja može da posluži u krivičnom djelu.