U okviru nove sportsko-rekreativne oaze uz Vrbas, na potezu od Gradskog do Zelenog mosta, napreduju radovi na izgradnji kamene obaloutvrde.

Od drugih radova, u ovoj fazi izgrađen je i nastavak pješačke i trim staze i postavljen prateći mobilijar, izgrađene su vodovodna i kanalizaciona mreža sa separatorom za otpadne vode sa tuševa i parkinga, te postavljena kompletna elektro-mreža za novu rasvjetu duž staze.

Takođe, kako navode iz resornog odjeljenja – izgrađen je temelj za kafe kontejner, uz prateće stolove i taburee, koji su u fazi postavljanja.

Pripremljene su kolsko pješačke površine za asfaltiranje u gornjoj zoni do objekata, postavljeni ivičnjaci na spoju sa završenom zonom 2 kod Kluba 22, a u toku je i priprema za kameni zid za klupe kod Kluba 22.

U toku je i izrada još jednog dodatnog tuša za kupače, postavljanje tri klupe u obliku zvijezda, te montaža ljuljaški.

Podsjećamo, na radost sugrađana i turista nova, uređena sportsko-rekreativna oaza uz Vrbas, na potezu od Gradskog do Zelenog mosta, otvorena je početkom avgusta za sve posjetioce.

Ova sportsko – rekreativna zona obogaćena je mnoštvom kvalitetnog sadržaja – od stijene za penjanje, nove teretane na otvorenom, terena za mali fudbal, rukomet na pijesku, koji istovremeno može da se koristi i za odbojku i za mali fudbal. Nisu izostali ni novi stolovi za stoni tenis, dok je igralište za basket u potpunosti sanirano.

Kako je i tada najavljeno, ovi sadržaji su stavljeni u funkciju dok traje ljeto, a istovremeno nastavljeni su dodatni radovi na ovom potezu pored Vrbasa.