Na radost mještana započeli su radovi na rekonstrukciji Subotičke ulice u naselju Šargovac, čime će značajno biti poboljšani uslovi života stanovnika ovog dijela našeg grada.

Ovu informaciju potvrdio je i gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da dotrajala glavna saobraćajnica u naselju Šargovac postaje prošlost.

Kako je kazao, riječ je o još jednom kapitalnom projektu, kojim će zasigurno biti obezbijeđen kvalitetniji i bezbjedniji saobraćaj u ovom dijelu Banjaluke.

– Naš posao obavljamo temeljno, te ćemo u Šargovcu neuglednu saobraćajnicu zamijeniti novom i modernijom, sa širim kolovoznim trakama, trotoarima, autobuskim proširenjima, ali i neophodnom oborinskom kanalizacijom – rekao je on, te dodao da gradska administracija nastavlja i dalje da radi posvećeno u svim dijelovima našeg grada

Važno je napomenuti da je Subotička ulica glavna saobraćajnica kroz naselje i na nju se vežu sporedne, pristupne saobraćajnice. Ona, istovremeno, predstavlja i pristup nizu poslovnih, ali i individualnih stambeno-poslovnih objekata, te će po završetku rekonstrukcije značajno biti olakšana svakodnevica mještana ovog naselja.