Zahvaljujući našim vrijednim referentima i Odjeljenju za prostorno uređenje proces besplatne legalizacije teče i brže od planirane dinamike.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je svečano uručio dodatnih 50 rješenja o legalnosti stambenih objekata na području grada.

-Uručili smo dodatnih 50 rješenja čime smo se uveliko približili cifri od 3000 legalizovanih objekata.Skoro tri hiljade banjalučkih porodica dobilo je legalan krov nad glavom i ostvarilo uštede od 8 do 15 hiljada KM – istakao je gradonačelnik.

Tom prilikom on je podsjetio da će se kroz postupak besplatne legalizacije, Grad Banja Luka u korist svojih građana, u konačnici odreći 15 miliona KM prihoda.

Podsjećamo, osim besplatne legalizacije Grad je obezbijedio i besplatne priključke za vodosnabdijevanje i kanalizaciju, a uskoro će na snagu stupiti i odluka o besplatnim građevinskim dozvolama za objekte do 200 metara kvadratnih, što će građanima koji rade na rješavanju stambenog pitanja donijeti i značajne uštede.