Veliki broj mališana i njihovih roditelja zvanično su otvorili novo igralište koje se nalazi u mjesnoj zajednici Starčevica, a njima se pridružio i gradonačelnik, Draško Stanivuković.

Tom prilikom, gradonačelnik je naglasio da je pozitivno što ova gradska administracija više i ne broji koliko je dječijih igralište, ali i sportskih terena u posljednje tri godine urađeno na podrčju našeg grada.

-Starčevica kao najveće naselje u Banjoj Luci zaslužuje ovakvo jedno igralište, čak i više od toga. Zato u budućnosti planiramo sanaciju kultnog sportskog terena “Marakana”, izgradnju zabavnog sadržaja na “Velikom brdu”, ali i izgradnju dječijih igrališta duž Bulevara Stepe Stepanovića. Takođe, nedavno smo završili obnovu “Mocart” igrališta u Parku Mladen Stojanović, Sokolsko igralište, sportske terene kod PMF-a – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i kako a u narednom periodu će biti saniran i teren kod K4, te da je zahvaljujući svim ovim i mnogim drugim projektima, Banja Luka već odavno ušla u deceniju izgradnje.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Dragomir Đukić, poručio je kako je Ulica Rajka Bosnić u ovoj mjesnoj zajednici bogatija za potpuno novo dječije igralište, koje je uređeno u saradnji ove mjesne zajednice, Grada Banje Luke i UNDP – a.

-Grad Banja Luka i UNDP su finansirali ovaj projekat, a mi kao mjesna zajednica smo proveli sve aktivnosti. Ovdje svakodnevno ima više od stotinjak djece. Kada vidimo osmjehe na njihovim licima, znamo da je ovaj projekat u potpunosti opravdan. Nadam se da će ovo igralište služiti svim našim, mladim sugrađanima i ponosan sam na ovo što je urađeno – kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica.

U sklopu dječijeg igrališta na Starčevici izgrađeni su različiti sadržaji – igralište za odbojku, betonski sto za stoni tenis, sprave za igru djece, odnosno klackalica, ljuljaška i tobogan.

Izvođač radova je firma „Egić kop“ d.o.o Banja Luka, a ovaj projekat je realizovan sa UNDP -om u sklopu projekta jačanje uloga mjesnih zajednica.