Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, a zbog najavljenih temperatura vazduha upaljen je narandžasti meteoalarm.

Tokom poslijepodneva meteorolozi su najavili umjeren porast naoblačenja u centralnim područjima BiH, dok se na sjeveru mogu očekivati lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature vazduha u 08:00 sati: Sokolac 14; Bjelašnica 16; Srebrenica 17; Bugojno, Ivan Sedlo 18; Široki Brijeg 19; Prijedor, Sarajevo, Zenica 20; Bihać, Tuzla 21; Banjaluka, Doboj 22; Bijeljina, Trebinje 23; Mostar 24; Neum 26.

Dnevna temperatura će se kretati od 33 do 39 stepeni celzijusa.

I sutra, drugog dana vikenda, biće pretežno sunčano i vruće uz slab do umjereno jak vjetar južnog smjera. Najviše dnevne temperature su između 34 i 39 stepeni, prenosi Klix.

U ponedjeljak će opet biti vruće, do 36 stepeni celzijusa. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuju se jači pljuskovi praćeni grmljavinom u pojedinim dijelvoima BiH.

I tu će biti kraj visokim temperaturama jer se u utorak očekuje maksimalna dnevna temperatura do 27 stepeni. Taj dan se prognozira djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom.