Kaže da je na sastanku potvrđen jedinstven stav – lojalnost Republici Srpskoj i očuvanje njenog ustavnog kapaciteta.

Košarac je naglasio da je neupitna podrška politici Republike Srpske, te da su zaposleni u zajedničkim institucijama koji dolaze iz Republike Srpske iskazali punu podršku institucijama Srpske.

– Sudski proces protiv predsjednika Republike Srspke Milorada Dodika svi su okvalifikovali kao politički – istakao je Košarac u Istočnom Sarajevu nakon sastanka predstavnika Republike Srpske koji rade u zajedničkim institucijama.

On je rekao da je uzrok svih problema u BiH Kristijan Šmit, koji je nelegalno izabran.

Košarac je naveo da je zaključak današnjeg sastanka da se slijedi politika Republike Srpske, te da se politika u zajedničkim institucijama sprovodi onako kako je definisana u Srpskoj.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić poručio je da predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama neće dozvoliti ni na jedan način da bude ugrožena pozicija Srpske, a to sasvim sigurno neće biti na štetu Bošnjaka i Hrvata.

On je rekao da su protekla dešavanja poruka i partnerima u vlasti na nivou BiH iz FBiH, naglašavajući da, ukoliko postoji problem u jednom dijelu BiH, on neće nestati ukoliko ga drugi ignorišu.

Košarac je istakao da Šmit i kolektivni zapad moraju da razumiju da su stvari koje rade u BiH neprihvatljive polovini te zemlje i da ona na takav način ne može funkcionisati, piše RTRS.