U prostorijama Klinike za psihijatriju Univerzitetsko kliničkog centara Republike Srpske, noćas u 00:40, došlo je do požara kojim je zahvaćena jedna bolesnička soba, saopšteno je iz UKC RS.

Požar je, kako su naveli, lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja, protivpožarnog odjeljenja UKC Republike Srpske i Vatrogasne brigade Banjaluka.

Prema riječima Nere Zivlak Radulović, načelnice Klinike za psihijatriju, jedan pacijent je zadobio opekotine i adekvatno je zbrinut u UKC Republike Srpske. Takođe, nakon gašenja požara i evakuacije pacijenta, pet radnika UKC Republike Srpske je zadržano radi opservacije zbog izloženosti dimu.

“Požar se desio u objektu izgrađenom 2008. godine, a uzrok požara, kao i materijalna šteta, biće poznati po okončanju istrage nadležnih organa, koja je u toku. Redovan proces rada Klinike za psihijatriju nastavljen je bez smetnji”, poručili su iz UKC-a.

Podsjećamo, prethodno je u Policijskoj upravi Banjaluka potvrđeno da je u požaru koji je rano jutros izbio na Klinici za psihijatriju u Banjaluci povrijeđeno šest osoba. O tome više možete da čotate u posebnoj vijesti.