Policijski službenici Policijske uprave Gradiška danas su uhapsili četiri maloljetnika zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo Dogovor za izvršenje krivičnog djela.

Naime, nastavljajući rad po prijavi a vezano za maloljetnog učenika koji je donio startni pištolj u školu, policijski službenici su došli do saznanja, da je maloljetnik donio pištolj u školu kako bi isti predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetnika.

Na osnovu prethodno navedenih okolnosti, u srednjoj školi u Gradišci, danas je održan sastanak multisektorskog tima, na kojem je prisustvovalo rukovodstvo škole, predstavnik Centra za socijalni rad, predstavnik Centra za mentalno zdravlje kao i predstavnici Policijske uprave Gradiške, kako bi svako preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.