Policija je privela M.J. zbog izazivanja opšte opasnosti jer je tokom lova ranio kolegu S.K. iz Milića, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik policiji u Milićima je ovaj slučaj prijavljen 11. januara.

– Prijavljeno da je u šumi u mjestu Maćesi, opština Milići, lice S.K iz Milića zadobilo povrede pucanjem iz lovačke puške od strane lica M.J. iz Milića koje je sa njim bilo u lovu. Na lice mjesta su upućeni i pripadnici Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Milići koji su lice S.K. prevezli u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik. Lice je iz navedene ustanove upućeno na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Tuzla, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. Lice M.J. je istog dana lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti – stoji u saopštenju,.

Dodali su da je zbog nepristupačnosti terena, uviđaj ovog slučaja izvršen danas u jutarnjim časovima.

– Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su po Naredbi Osnovnog suda u Vlasenici a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu izvršili pretres lica M.J, vozila, kuće i prostorija koje isto koristi i tom prilikom pronašli i oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Protiv lica M.J. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu – stoji u saopštenju.