Troje osumnjičenih za ubistvo Banjalučanina Saše Kisina (49) predati su u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Kako saznajemo, tužiocu su na ispitivanje predati Dragan Jelača (48) iz Čelinca te David Kostić (46) i Valentina Stojanović (20) iz Laktaša.

Njima se na teret stavlja krivičn o djelo teško ubistvo, a prema nezvaničnim informacijamja oni su pijani nakon svađe na smrt pretukli Kisina. Sve se desilo sinoć oko 21 čas u napuštenoj kući u banjalučkoj ulici Jovana Dučića.

Zločin je otkriven nakon što su se iz kuće u ulici Jovana Dučića čuli buka i svađa. Intervenisala je patrola policije i u kući su zatekli Kisina kako leži u besvjesnom stanju sa vidnim povredama po cijelom tijelu. Osumnjičeni su bili pored njega i policija ih je zatekla u okrvavljenoj odjeći i obući u kući gdje je Kisin ležao krvav u besvjesnom stanju. On je prevezen odmah u UKC Republike Srpske gdje preminuo. Nakon hapšenja osumnjičenih utvrđeno je da su bili teško pijani i kod Jelače u krvi izmjereno je 2,4 g/kg alkohola u krvi, a kod Kostića 1.72 g/kg, dok je kod Stojanovićeve 1 g/kg alkohola u krvi.

Prvema prvim rezultatima istrage sve ukazuju da su oni zajedno pili alkohol. Došlo je do svađe i tuče, koja je završila tučom i brutalnim premlaćivanjem Kisina koji je od povreda umro. Njega su osumnjičeni navodno tukli nogama i rukama, ali i tvrdim predmetima – rekao je izvor blizak istrazi dodajući da se tačne okolnosti ubistva detaljno istražuju.
Za sada nije poznato ko je od osumnjičenih Kisinu nanio smrtonosne povrede, tužilaštvo je naložilo obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.
Naložena su i vještačenja tragova koji su tokom uviđaja prikupljeni na mjestu zločina. Sv troje osumnjičenih poznati su po skitnji, te kao osobe sklone konzumaciji narkotika i alkohola.