Istražitelji utvrđuju da li je Mladenovčanin Uroš Blažić (20), osumnjičen da je u noći između četvrtka i petka hicima iz “kalašnjikova” ubio osam mladih ljudi, a ranio 14, imao pomagača ili saučesnika u svom krvavom pohodu.

Tužilaštvo i policija sada ispituju da li je imao bilo kakvu vrstu pomoći od druge osobe, a ukoliko se utvrdi da jeste, slijedi dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i kažnjavanju tih osoba.

Osumnjičeni mladić pucao je i ubijao ljude iz okolnih sela Dubona i Malo Orašje, koje nije ni poznavao. Uroš Blažić je priznao zločin na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana.

– Nakon devet sati potrage za Blažićem on je uhapšen u petak ujutru na imanju rođaka u Vinjištu kod Kragujevca. Njega je tamo, pod prisilom, dovezao taksista koji je u kolima imao trudnu stranku. Ubica im je prijetio ručnom bombom i zahtjevao od vozača da ga odveze na lokaciju – kaže izvor i dodaje da su tog dana privedeni i rođaci Blažića na čijem se imanju krio.

Prema našim saznanjima, u istrazi će biti ispitani svi koji su čuli ili vidjeli pucnjavu ili bili u kontaktu sa ubicom, a jedan od ključnih svjedoka je upravo oteti taksista, koji je pukom srećom izbjegao smrt.

– U toku pucnjave u mladenovačkim selima moglo se čuti da ubica nije bio sam, da je neko vozio automobil dok je on pucao. Međutim, za sada nije utvrđeno da je to tačno, ali istražitelji ništa ne prepuštaju slučaju. Radi se rekonstrukcija zločina, putanja kretanja… Provjerava se da li je u toku pokolja osumnjičeni komunicirao sa nekim i tražio bilo kakvu vrstu pomoći – objašnjava nam izvor.