Muškarac koji je večeras u Briselu ubio dvoje ljudi, navodno je isti onaj koji je u videu koji se širi društvenim mrežama kazao da je ISIS-ovac i da je “osvetio muslimane”. Takođe, tvrdi da je “ubio trojicu Šveđana”.

Kako prenosi Index.hr, po svemu sudeći radi se o istom muškarcu koji je večeras otvorio vatru iz kalašnjikova u Briselu, ubivši dvije osobe švedske nacionalnosti i ranivši jednu.

Na jezivom snimku vidi se muškarac u narandžastom kombinezonu koji je utrčao u predvorje jedne zgrade i iz automatske puške upucao jednu osobu, koju se čak vratio da ovjeri, a potom još dvije u taksiju. Navodno je sve vrijeme vikao “Alah Akbar”.

Lokalni mediji navode da se napadač oglasio na društvenim mrežama na nalogu Slajem Slouma. Na snimku na arapskom kaže da je izvršio napad u ime Boga.

Slouma navodi da je pripadnik Islamske države i da će pobiti nevjernike. Naglasio je da je ubio troje ljudi da bi “osvetio muslimane” dok je nešto ranije spomenuo palestinskog dječaka koji je brutalno ubijen u Čikagu, prenosi Kurir.

Federalno tužilaštvo je potvrdilo da je vidJelo snimak, međutim, ne može da potvrdi da je muškarac napadač.

Podsjećamo, napadač je pobjegao na skuteru.

Žrtve su navodno švedski fudbalski navijači koji su došli na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Belgije i Švedske, zbog čega je meč prekinut.