Izgradnja mosta preko Široke rijeke u naselju Derviši privedena je kraju, a u toku je izlijevanje betonske ploče ovog mosta, poručeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako je naglasio gradonačelnik, Draško Stanivuković, ovo je putni pravac koji će koristiti svima.

-Sunčan decembarski dan iskoristili smo za izlijevanje ploče na mostu u Dervišima. Ukoliko vremenski uslovi budu na našoj strani, vjerujemo da ćemo sredinom decembra završiti izgradnju mosta, na zadovoljstvo mještana Derviša, ali i svih onih koji koriste ovaj putni pravac. Podsjećam da se radi o jednoj važnoj invesitciji vrijednosti 500 hiljada KM, a koja podrazumijeva izgradnju novog mosta sa dvije saobraćajne trake, trotoarima i svom pratećom infrastrukturom – kazao je gradonačelnik.

Nakon betoniranja, pristupiće se završnim radovima, odnosno montaži vijenaca, ograde i asfaltiranje.

Podsjećamo, kada je riječ o izgradnji novog mosta u Dervišima, on će omogućiti kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju u tom dijelu Banje Luke, te prije svega povećati bezbjednost za pješake i bicikliste, a umjesto dosadašnjeg, starog, dotrajalog i uskog dobićemo jedan savremeni most, koji odgovara važnosti ovog puta, koji povezuje ne samo velika banjalučka naselja, nego i ona prema Laktašima.

Novi most biće raspona oko 13 metara, sa dvije saobraćajne trake i dvostranom pješačkom i biciklističkom stazom, ukupne širine oko 14 metara, odnosno kolovozna traka 3,5 metara, biciklistička staza 1,5 metara i staza za pješake širine dva metra, čija će vrijednost biti oko pola miliona KM.

Most u Dervišima biće jedan od pet mostova koje je ova gradska administracija sagradila u našem gradu.