Danilo Stevandić, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije najavio je da će od ponedjeljka tokom trajanje nastave u svim školama u ovoj državi biti prisutni pripadnici policije, koji će preventivno djelovati.

-Već sutra od 8 sati, prije početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1800, bit će prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno djelovati da ne dođe do prekršaja i sprječavati njihovo izvršenje, rekao je Stevandić za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1200 policijskih službenika i ocijenio da će time biti obezbjeđeno da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

-Poseban akcenat stavit ćemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci, naveo je Stevandić.

On je dodao da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, željezničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.