Policijski službenici Policijske stanice Milići 6. maja lišili su slobode lice S.M. iz mjesta Dubnički Most, opština Milići zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz PU Zvornik.

Policijskoj stanici Milići je navedenog dana oko 13 časova u ugostiteljskom objektu u mjestu Dubnički Most, opština Milići prijavljeno upućivanje prijetnji opasnih po život i tijelo lica D.Ј. od strane lica S.M.

Izlaskom policijskih službenika na lice mjesta, lice S.M. je uočeno sa eksplozivnom napravom, u putničkom motornom vozilu marke Pasat, u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta, navodi se u saopštenju.

Brzom reakcijom policijskih službenika, isto je lišeno slobode.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica.

Policijski službenici PS Milići su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici, izvršili pretresanje porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice S.M. u Milićima, kao i gore pomenutog vozila koje koristi lice Ž.Ј.

Prilikom pretresanja vozila pronađena je i privremeno oduzeta jedna ručna bomba, a prilikom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi S.M. je pronađeno pet tromblona i četiri metka različitih kalibara, navodi se u saopštenju.