Igrači Košarkaškog kluba invalida Vrbas pobijedili su KK Krila Barsa iz ruskog grada Kazanj 73:64 (16:15, 19:14, 22:22, 16:13) u prvom meču Turnira prijateljstva Goran Krsmanović.

Velika borba se vodila u ovom susretu u kojem su se ekipe smjenjivale u vođstvom tokom prvog poluvremena. U trećem periodu KKI Vrbas je pokazao svoj kvalitet i u dva navrata imao plus 13 (51:38, 53:40). Ništa se nije promjenilo ni u posljednjih 10 minuta i na kraju je domaćin slavio sa zasluženih 73:64. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ademir Demirović sa 36 poena, a u poraženoj Vasili Kočekov je dao 28 poena od čega su bile dvije trojke.

Po okončanju susreta obavljeno je svečano otvaranje, prisutnima u dvorani Obilićevo obratili su se predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević, potom Sonja Davidović, izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Ovom treba dodati da su Povelju o saradnji KKI Vrbas i Krila Barsa potpisali Marinko Umičević i Sergej Čistov, a delegacija kluba iz Rusije uručila je poklone Marinku Umičeviću, Drašku Stanivukoviću i Sonji Davidović. Nova sportska kolica, poklon Mladena Milankovića Kaje igraču Vrbasa Nenadu Ritanu uručio je Marinko Umičević.
Do kraja turnira još igraju: KKI Vrbas – selekcija Bijeljina/Gradiška i KK Krila Barsa – selekcija Bijeljina/Gradiška.

U revijalnom programu nastupila je plesna grupa Blok i ANIP Veselin Masleša.