Nakon što je nedavno raspuštena koalicija “Dogovor za Bijeljinu”, SNSD u ovom gradu ima zamjerke na ponašanje jednog od sada već bivših koalicionih partnera.

Iako predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović ne želi da kaže o kome je riječ, poznavaoci političkih prilika u Semberiji tvrde da je, po svemu sudeći, u pitanju Republička stranka Srpske, na čelu sa Slavenkom Ristićem.

Sve samo ne sumornu političku situaciju u Bijeljini dodatno je, u jednom od svojih posljednjih objava na društvenim mrežama, podgrijao upravo Milovanović.

– Baš je zanimljivo čuti šta ‘tajno’ o SNSD-u priča bivši partner sa lokala nakon što smo koaliciju raskinuli. Predlažem im da vrate funkcije, odu u opoziciju i da počnu javno pričati. Nema smisla da se muče na direktorskim funkcijama i da se pate u UO ili NO – naveo je Milovanović na društvenoj mreži Iks.

Pitali smo ga juče da li je mislio na Ristića, ali nije želio odgovoriti na to pitanje. Međutim…

– Mi imamo tu sada neke stvari koje su egzaktne, prisutne na terenu i mi sada treba neke poteze da povučemo. Ne mogu ja vama dati više detalja nego što sam rekao. Ali, ja provociram tu gospodu da se oglase direktno. Ja njih i čačkam, ne bi li se oglasili. Kada se oglase, onda ja skidam rukavice – rekao je Milovanović u izjavi za “Nezavisne novine”.

SNSD je, podsjetimo, već potvrdio da će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, a na pitanje da li se u ovoj stranci plaše da će im na megdan izaći i neko iz stranke kojoj ne želi da otkrije ime, on odgovara da ih to uopšte ne interesuje.

– Naše pripreme za izbore teku dobro – poručuje Milovanović.

Ristić, s druge strane, kaže da je njihov odnos sa SNSD-om odličan i na republičkom nivou, i uopšteno, ali…

-Naš odnos sa lokalnim SNSD-om prolazi kroz neku tranziciju već par mjeseci i ja se stvarno nadam da ćemo prevazići te probleme koje imamo. Ne znam šta bih vam konkretno trenutno rekao – kaž Ristić.

Iako izvori iz Bijeljine kažu da je Milovanović vjerovatno mislio upravo na Ristića, Ristić kaže da se nije prepoznao u Milovanovićevoj objavi na mreži Iks, prenose Nezavisne.

– Ne prepoznajem se u toj objavi, jer ja, sve što mislim o lokalnom SNSD-u, kažem javno – poručuje Ristić.

Na pitanje da li će njegova stranka podržati SNSD u kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine, Ristić ne isključuje mogućnost i da Republička stranka Srpske ide u tu trku

– O tome ćemo donijeti stav u Republičkoj stranci Srpske. Mi svakako smo na toj liniji, ali nismo donijeli još odluku da li ćemo možda i mi imati kandidata. To će zavisiti od SNSD-a na republičkom nivou, sa Miloradom Dodikom treba da sjednemo i da se dogovorimo. Međutim, sve su opcije nama otvorene, sješćemo pa ćemo razgovarati – navodi Ristić.

Podsjetimo, početkom novembra je bijeljinski SNSD poručio da koalicija “Dogovor za Bijeljinu” više ne postoji u ovom gradu jer je, kako su naveli, izgubila smisao nakon neuspjelog referenduma kada su građani podržali gradonačelnika Ljubišu Petrovića.

Član Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Aleksandar Đurđević naveo je tada da će Klub odbornika SNSD-a nastaviti samostalan rad u Skupštini grada Bijeljina.