Prijedorski političar Milan Tubin, koji je u srijedu uveče uhapšen, i ranije je je imao problema sa policijom i ovo nije prvi put da je priveden.

Tubin je bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a dugo godina je bio predsjednik Gradskog odbora SDS u Prijedoru.

On je u septembru 2021. godine napustio SDS i prešao je u Socijalističku partiju.

Policija je Tubina sinoć uhapsila u Prijedoru nakon što se potukao sa sinom. Kada je došla policija da interveniše, on se opirao prilikom hapšenja, te je napao i policajce.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da im je prijavljeno da je u srijedu uveče oko 18.20 časova došlo do tuče između dvije osobe na sportskom terenu u Prijedoru.

Po izlasku na lice mjesta policija je utvrdila da su se potukli Milan i njegov sin Marko Tubin.

Prilikom intervencije Milan Tubin je odbio da postupi po naređenju i verbalno i fizički nasrnuo je na policijskog službenika, a prilikom hapšenja pružao je aktivan otpor.

– U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se protiv M.T. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, dok će se za obe osobe dostaviti izvještaj za krivično djelo „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“ – rekli su u PU Prijedor.

Prijedorčani pričaju da se to dogodilo kod sportske dvorane, a da je Milan Tubin čest gost u jednom kafiću u blizini.

– Često sam ga viđao u tom kafiću. U četvrtak sam vidio i da je njegov automobil tu parkiran, ne znam šta se desilo između njega i sina – rekao je jedan Prijedorčanin.

Podsjetimo, Tubin je zbog svog bahatog ponašanja bio uhapšen i u decembru 2021. godine.

On je tada pijan na pješačkom prelazu automobilom udario maloljetnu djevojčicu.

Ova nesreća dogodila se ispred zgrade Policijske uprave Prijedor, a alkotestiranjem utvrđeno je da je Tubin imao oko 0,9 promila alkohola u organizmu.

Prema nezvaničnim informacija, djevojčica je zadobila lakše tjelesne povrede, a nesreća se dogodila u momentu kada se ona vraćala iz škole. Inače, u pitanju je kćerka policajca.

On je sredinom februara 2021. godine bio prijavljen policiji zbog sumnje da je slao uvredjive i prijeteće poruke suprugu Maje Dragojević-Stojnić, a koja je sada poslanik u NS RS.

Iz policije su tada, su uz navođenje inicijala osoba, saopštili da su primili prijavu.

– Policijskoj upravi Prijedor 16. februara se obratila M.D.S. iz Prijedora, te prijavila M.T. iz Prijedora, da je na mobilni telefon člana njene porodice, uputio SMS poruke uvredljivog sadržaja, a potom telefonskim pozivom i ozbiljne prijetnje – saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

Sredinom te iste godine on je tvrdio da se u Prijedoru zataškava afera prostitucija, a koju je uključena „jedna opoziciona političarka, u pokušaju“.

– Tu se nalazi Sportsko tehnički centar Prijedor čiji vlasnik angažuje sve djevojke, iznajmljuje stan iznad kafića. Policija je obavila informativni razgovor sa svim osobama, privodila je neke pojedince. Ali sve se svodilo na informativni razgovor. Građani sumnjaju da se to zataškava od jednog političara – rekao je Tubin na sjednici NSRS.

Zbog ovih izjava on je pozvan u policiju na informativni razgovor. On tada nije policiji dao nikakve konkretne informacije, jer je tvrdio da će sve to pismenim putem dostaviti tadašnjem ministru policije Draganu Lukaču.

SUKOB SA RADOVIĆEM

Milan Tubin je 2021. godine tvrdio i da ga je u skupštinskom restoranu fizički pokušao napasti tadašnji poslanik SDS Milan Radović.
– Pokušao je da me udari glavom, prijetio mi je i nazivao me pogrdnim imenima. Ovo je nedopustivo, ali neka se zna o kakom čovjeku i nasilniku je riječ. To je monstrum i zato pozivam nadležne službe da reaguju – rekao je Tubin u Narodnoj skupštini koji je prethodno rekao da Radović blokira razvoj Prijedora, a živi u Beogradu.

Radović je odmah demantovao Tubinove navode i tvrdio da ga nije pokušao udariti.